Werkwijze

"Focus on the step in front of you, not the whole staircase".

LEER ONS KENNEN

Dit is onze werkwijze

Hoe wij impact maken? Door zoveel mogelijk starters verder te helpen in hun zoektocht naar betaalbare woonruimte. We dragen bij aan een oplossing van een maatschappelijk huisvestingsprobleem. Wij willen het percentage starters dat toegang heeft tot de Nederlandse woningmarkt (4.7%) verhogen! Met een pro-actieve houding en een optimistische instelling zijn wij er voor een groep die een tijd lang vergeten is.

HOE we jou het beste kunnen helpen

Jouw route naar een huurwoning..

Frame-47-1.png
Frame-49-1.png

STAP 1

Meld je aan als huurder van Locaal Wonen. Er zijn geen kosten verbonden aan jouw inschrijving.

STAP 2

Ontvang een toe of afwijzing van jouw aanvraag per mail. Indien er zaken onduidelijk zijn nemen we telefonisch contact met je op. Zorg er voor dat je aanvraag zorgvuldig en compleet is ingevuld.

STAP 3

Indien toegewezen word je opgenomen in onze mailing per categorie:

1. Woning samen met partner. 2. Woning alleenstaanden inkomen tot €38.000,- op jaarbasis. 3. Woning alleenstaanden inkomen vanaf €38.000,- op jaarbasis. 4. Deelwoning samen met vriend/vriendin/collega/etc.

STAP 4

Ontvang ons woningaanbod per mail. Reageer zelf actief op de woning die is vrijgekomen aan de hand van de reageer button in de aanbod mail. We nodigen de eerste starter die gereageerd heeft uit voor een bezichtiging. Onze mail wordt verstuurd op het moment dat er woningen zijn vrijgekomen. Dit verschilt per maand.

STAP 5

Uitgenodigd voor een bezichtiging? Leuk! Je kunt nu vast je documentatie gaan voorbereiden. In de aanbodmail staat een instructie over welke documentatie we willen zien en hoe je dit kunt aanleveren.

STAP 6

Enthousiast nadat je de woning live gezien hebt? Je kunt nu jouw documentatie opsturen en een officieële aanvraag doen. We plannen op dit moment ook een ID-check in middels video bellen. Uiteraard hebben we tussentijds telefonisch contact met wat je er van vond en assisteren we jou bij elke stap.

STAP 7

Nadat jouw aanvraag hij ons binnen is doen wij een check op jouw documentatie. Vervolgens wordt jouw documentatie doorgestuurd naar de beheerpartij van de woning. Indien akkoord wordt vervolgens het contract per mail verstuurd en een afspraak ingepland voor de sleuteloverdracht en opleverinspectie.

STAP 8

Is jouw aanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Dan hebben wij ons doel bereikt. Een starter geholpen bij het vinden van een woning. Wel zijn we benieuwd wat je van het proces en onze hulp vond. Laat het ons weten via een #review!

Wij houden de Nederlandse woningmarkt toegankelijk voor starters.

Ben jij een hardwerkende starter maar lijkt het een onmogelijke opgave om een betaalbare woning te vinden? Wij helpen je graag! In welke omgeving kunnen wij je helpen? Laat het ons weten!

Follow Our Instagram

@locaalwonen